Design Your Business

Performantele organizatiilor difera in functie de managementul acestora, de eficienta utilizarii resurselor lor (financiare, umane, materiale, active), de eficacitatea controlului proceselor, a structurilor de management, a angajatilor etc. Prin aceasta organizatiile au cerinte diferite iar rolul sistemelor informatice de gestiune este de a surprinde in detaliu toate aspectele functionarii acestora si de a le standardiza intr-un mod usor de administrat.

Organizatiile sunt intr-o continua dinamica. Pot sistemele informatice raspunde acestei realitati? Care este timpul de raspuns si costul aferent adaptarii necesare? Care este impactul asupra resurselor
organizatiei? Cate din sistemele existente pot modela din mers adoptarea de noi obiective de management? Care este costul total al functionarii
sistemului informatic in organizatie?

Exista firme de consultanta care propun rstandardizaea organizatiilor dupa un model static cu scopul de a-si impune propriile solutii.
Aceasta abordare nu este realista si nici benefica pentru clienti deoarece exclude tocmai aspectul dinamic al functionarii organizației iar reusita proiectelor este doar pe termen scurt. Orice modificari de strategie si obiective ale organizatiei necesita noi eforturi si cheltuieli pentru a fi transpuse in sistemul informatic de gestiune.

Capacitatea de a modela si remodela dinamic business-ul in functie de planurile si obiectivele organizatiei aflate in continua schimbare devine astfel o necesitate careia nu multe solutii ii pot raspunde. Abordarile statice si inflexibile sunt depasite de realitatile curente iar flexibilitatea si adaptabilitatea sunt trasaturile esentiale ale
oricarei solutii ce vine sa ajute la dezvoltarea unei organizatii.

Exista insa astfel de solutii? PRODINF Software a creat EMSYS – Enterprise Management SYStem – special pentru a raspunde noilor cerinte de a adresa personalizat necesitățile fiecarui client si tinand cont de orientarea spre performanta a organizatiilor in contextul actual. EMSYS dispune de instrumente de modelare si configurare accesibile utilizatorilor de business din cadrul organizatiei beneficiarului fara a presupune cunostinte tehnice de specialitate din partea acestora.

Orice activitate din cadrul organizatiei poate fi definita in sistem iar definitiile au fiecare perioada proprie de valabilitate. Modificarea sau inlocuirea acestor definitii nu necesita oprirea sistemului astfel incat orice nou model de business poate fi implementat din mers, fara implicarea de resurse tehnice sau dezvoltare software suplimentara.

Sistemul contine dimensiuni de analiza predefinite bazate pe o experienta de peste 30 de ani in proiecte de implementare, precum si pe cele mai bune practici si abordari specifice fiecarei industrii deservite, asigurand astfel un cadru optim de gestionare a functionarii oricarei organizatii.

Accesul utilizatorilor este personalizat in functie de privilegiile de acces ale fiecaruia si este optimizat astfel incat sa fie cat mai accesibil si autonom. Mai mult decat atat, informatia furnizata utizatorilor este personalizata si prezentata in contextul logic necesar pentru o operare eficienta a solutiei. Modificarile structurale si de management pot fi usor implementate de catre beneficiar, iar datele istorice raman nemodificate, asa cum au fost introduse la momentul respectiv.

EMSYS poate modela pana la 999 organizatii pe aceeasi baza de date. O entitate juridica poate gestiona, in cadrul aceleiasi solutii, un holding, un grup de interese, industrii diferite, organizatii private sau publice. Fiecarui utilizator i se stabilesc unul sau mai multe profiluri (roluri aferente diverselor segmente de date) astfel putand fi modelate activitati oricat de complexe, specifice companiilor multinationale.

Prelucrarea datelor este finalizata odata cu validarea tranzacțiilor, o perioada putand fi considerata practic inchisa dupa fiecare tranzactie validata. In momentul validarii informatiile referitoare la activitatile intregii organizatii devin disponibile in sistemul de raportare, optimizat pentru a le furniza in cel mai scurt timp. Sistemul ofera un set complet de rapoarte cu posibilitati multiple de selectie si respectand cerintele specifice si cele mai bune practici in fiecare din industriile deservite.

EMSYS ofera de asemenea sabloane pentru definirea de noi proiecte, de asemenea conforme cu industriile carora le sunt destinate, prin aceasta furnizand un know-how valoros de care clientii pot beneficia fara efort sau costuri suplimentare. Prin implementarea EMSYS organizatiile se pot restructura din mers implementand o noua si performanta modalitate de diviziune a muncii.
Mergand pe principiul “Un om, un document, o singura data” se evita iintroducerea de informatii redundante, duplicarea sarcinilor si prin aceasta incidenta erorilor.

La baza sistemului se afla gestionarea eficienta a resurselor financiare prin introducerea unui sistem al bugetelor ce permite alocarea acestora pe obiective si unitati de management si, prin aceasta, urmarirea profitabilitatii la orice nivel de granularitate (linie de business, structura de management sau teritoriala, centre de cost/profit sau obiect de cost – cea mai de baza unitate tranzactionala), toate acestea privite in din perspectiva dinamicii activitatilor organizatiei. Astfel, un obiect de cost poate fi alocat dinamic oricarei structuri in functie de cerintele managementului in timp ce, la nivelul raportarii fiscale sau manageriale, rezultatele isi pastreaza consistenta.

EMSYS poate modela particularizat, prin instrumentele sale, fiecare proiect, iar intretinerea si dezvoltarea sistemului implementat poate fi efectuata de beneficiar cu minimum de resurse. PRODINF Software pune astfel pe primul loc beneficiarul astfel incat sistemul sa fie un suport real in conducerea organizatiei, masurarea performantelor, conducerea proceselor si nu in ultimul rand reducerea costurilor inclusiv cu functionarea sistemului informatic. Dependenta de furnizorul de solutie este minima, rezumandu-se la asigurarea noilor versiuni si adaptarea la noile tehnologii.