Alegerea de azi pentru afacerea de maine

Un manager experimentat stie ca cea mai importanta constanta in business este schimbarea. Ceea ce functioneaza acum nu va mai functiona la fel in viitor iar organizatia trebuie sa se adapteze continuu la orice evolutie a pietei.

In spatele deciziilor de management ce stau la baza noilor orientari se afla invariabil un sistem informatic de gestiune prin care acestea sunt implementate. De multe ori tocmai sistemul informatic este factorul
ce ingreuiaza adaptarea, daca nu permite o reorientare rapida. Mai mult decat atat, poate genera costuri suplimentare impovaratoare pentru organizatie (costuri de licentiere, de introducere a unor noi functionalitati, de resurse umane etc.).

Solutiile noastre tin cont de aceste realitati si sunt concepute special pentru a se alinia rapid la orice schimbare dorita de management. Prin posibilitatile de modelare dinamica pe care le ofera, prin capacitatea de a fi configurat de utilizatorii de business fara pregatire tehnica si prin autonomia ridicata a acestora, vine in intampinarea necesitatilor clientilor nostri ajutandu-i sa economiseasca resurse financiare si umane ce vor putea fi alocate eficient catre directiile de dezvoltare dorite.

Rolul principal al sistemelor informatice este de a sustine procesele operationale si de management ale organizatiei, de a asigura un inalt nivel de satisfactie a clientilor si de a optimiza performantele economice in general prin reducerea costurilor aferente. De multe ori proiectele informatice reprezinta o mare necunoscuta din punctul de vedere al succesului acestora. Clientii nu au alta alternativa decat sa se bazeze pe credibilitatea furnizorilor si sa spere intr-un rezultat pozitiv in ciuda volatilitatii costurilor
implicate si a termenelor stabilite initial. Tendinta generala a managementului este de a delega responsabilitatea acestor proiecte catre managementul specializat IT insa, la final, impactul unui esec nu se manifesta numai la nivelul IT-ului ci al intregii organizatii.

Performanta unui proiect informatic trebuie privita din mai multe perspective, nu numai din cea a costurilor initiale. Aceste perspective
includ:

 •  acoperirea cerintelor de business actuale
 •  posibilitatea inglobarii de noi cerinte in viitor
 •  felul in care business-ul va fi afectat pe perioada implementarii precum si dupa aceasta
 •  nivelul costurilor initiale si a celor recurente (Total Cost of Ownership) si impactul acestora asupra organizatiei pe termen lung etc.

Interesele furnizorilor difera de cele ale clientilor acestora. Succesul sau esecul unei implementari nu afecteaza neaparat vanzarea efectiva a solutiei catre client, prin urmare resposabilizarea
furnizorului este minima sau chiar inexistenta.

De cele mai multe ori performanta scazuta a unui sistem informatic se datoreaza urmatoarelor aspecte:

 •  specificatii incomplete, formulate uneori simplist pe baza unor cerinte de business curente, fara a lua in calcul dezvolarea in perspectiva a organizatiei: introducerea de noi activitati, linii de business, obiective de management, divizari si preluari de organizatii, structuri teritoriale, extinderi internationale sau reducerea activitatii etc.
 •  eficienta si rapiditatea instruirii utilizatorilor, performanta acestora in utilizarea sistemului etc.
 •  posibilitatea incompleta de a planifica unitar resursele: financiare, umane, materiale etc.
 •  necesitatea de a integra aplicatii multiple deja existente, interfatarea acestora cu noul sistem sau alte sisteme
 •  configurarea de tip “hard coded” a businessului, introducerea de noi versiuni sau modificari presupunand o noua implementare cu noi termene, costuri de licentiere si consultanta.
 •  minimizarea aspectelor legate de ergonomia in utilizare fapt ce va ingreuia activitatea utilizatorilor ce trebuie sa memoreze detalii de acces si proceduri complicate, predispunand-ui la erori si necesitand timp indelungat de instruire.
 •  trecerea responsabilitatii de punere in productie a sistemelor in seama clientilor, in condițiile in care acestia nu dispun întotdeauna resursele umane necesare pentru un asemenea efort.
 •  absenta personalizarii pasilor si metodelor de punere in productie, abordari depasite de rulare in paralel a sistemelor etc. ce adauga la povara suportata de beneficiari.

In cele mai multe cazuri costurile initiale ale proiectelor consuma si 70% din intregul buget, lasand organizatia descoperita in cazul unor lucrari suplimentare, neprevazute initial sau imputabile beneficiarului. Platile nu sunt legate de succesul proiectului iar furnizorii pot anticipa costurile totale astfel incat sa iasa pe profit indiferent de soarta proiectului.

In abordarea PRODINF Software oferim raspuns tuturor aspectelor de mai sus. Solutia noastra, EMSYS – Enterprise Management SYStem este o aplicatie integrata care ofera suport in planificarea si urmarirea resurselor financiare, umane, materiale si a activelor, etc. folosind intrumente de modelare si configurare a proceselor din diverse industrii similare celei a beneficiarului. Proiectele sunt realizate in totalitate si se incadreaza in bugetele si in termenele stabilite initial. Sunt implementate teoria si practica internationala precum si cerintele legale specifice. Abordarea noastra tine cont de necesitatile beneficiarului, de posibilitatile financiare ale acestuia, de finalizarea proiectului si nu implica bugete initiale.

EMSYS – Enterprise Management SYStem poate modela structuri organizationale complexe, holdinguri, organizatii private si publice. O aplicatie unica pentru toate cerintele industriilor prezentate, pentru toti beneficiarii. Implementarile proceselor de business sunt modelate doar prin instrumente proprii, fara necesitatea dezvoltarii de cod specific unui client anume. Aceste facilitati permit implementarea solutiei in timp foarte scurt, reducerea costurilor umane si financiare ale beneficiarului si incadrarea in conditiile si termenele stabilite initial.

PRODINF Software pune pe primul plan “Beneficiarul”, reusita acestuia si abia apoi reusita proprie. Astfel ne asiguram clientii ca solutia noastra va fi aplicabila atat cerintelor actuale cat si celor viitoare, protejand astfel investitiile acestora si stabilind o relatie de lunga durata, bazata pe incredere si beneficii reciproce.